توسعه بهره برداری از سامانه هوش سازمانی
توسعه بهره برداری از سامانه هوش سازمانی دانشگاه تهران
امروزه، استفاده از سامانهی هوش سازمانی (Business Intelligence) در بسیاری از سازمانها و مؤسسات دنیا جایگاه ویژهای پیدا کرده است. هوش سازمانی فناوری جدیدی است که پس از جمعآوری، ذخیره، پاکسازی، تجمیع، تحلیل و بازیابی اطلاعات، فرایند تصمیمگیری را برای مدیران آسان میسازد. تجزیه و تحلیلهای اطلاعاتی در هوش سازمانی با ایجاد درک صحیحی از وضعیت فعلی، چشمانداز آیندهی سازمان را برای مدیران ترسیم مینماید.
هوش سازمانی در دانشگاه تهران در سال 1387 راهاندازی گردید و توانست اطلاعات مختلفی را که در سامانه های متفاوت و مجزای دانشگاه تهران در حوزههای مدیریتی، آموزشی و پژوهشی مانند اطلاعات پرسنلی، آموزشی، پژوهشی، اداری، مالی، کتابخانهای وجود دارند، در قالب حدود 50 زیرسامانه پس از پالایش داده، جهت تجزیه و تحلیل در هوش سازمانی ارائه نماید و توانست به کسب مقام دستاورد برتر دومین همایش مدیران فناوری اطلاعات مراکز علمی کشور دست یابد.
قابلیتهای هوش سازمانی دانشگاه تهران :
- امکان ایجاد گزارش ها و داشبوردهای مدیریتی بر اساس تجارب دانشگاه تهران (Best Practice)
- امکان تهیهی گزارشهای دورهای و توزیع آن به مخاطبان خاص
- قابلیت ایجاد What- If ها
- امکان نمایش خروجی گزارشها در قالب چاپی، PDF، Excel
- امکان ساخت سامانههای ترکیبی (چندین سامانه را میتوان ترکیب نمود و یک زیرسامانه جدید ایجاد کرد.)
- تحت پوشش قرار دادن زبان فارسی
- امکان بازیابی اطلاعات از تمام فایلها در قالبXML ، HTML،TXT (متنی)، فایلهای Excel وکلیه بانکهای اطلاعاتی نظیر SqlServer،Oracle و…
اکنون پس از تلاش و کسب تجارب ارزشمند در حوزه هوش سازمانی، دانشگاه تهران آماده است تا تجربیات خود را در قالب خدمات پیادهسازی و راهاندازی هوش سازمانی در اختیار سایر دانشگاهها، سازمانها و مراکز آموزشی قرار دهد.
این معاونت تاکنون هوش سازمانی را در سازمان ها و مراکز علمی زیر پیاده سازی نموده است:
- معاونت اداری-مالی وزارت علوم، تحقیقات، فناوری
- دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی