برگزاری نشست بررسی طرح مدیریت دانش صریح و ضمنی دانشگاه تهران
نشست بررسی طرح مدیریت دانش دانشگاه تهران و سازوکارهای تقویت آن، چهارشنبه ۱۲ دی ماه با حضور آقای دکتر محمد خوانساری، معاون فناوریهای دیجیتالی و متخصصین و کارشناسان حوزه مدیریت دانش برگزار شد.
در این نشست، نکات کلیدی مربوط به ثبت دانش ضمنی کارشناسان در آستانه بازنشستگی دانشگاه مطرح شد و در ادامه، وضعیت پیشرفت پروژه مدیریت دانش صریح از طریق سامانه «دیوان» مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر خوانساری ضمن قدردانی از اقدامات هفتساله انجامشده در این حوزه، بهویژه استقرار موفق سامانه دیوان در جلسات هیأت رئیسه دانشگاه، تأکید کرد: «علاوه بر مطالعات نظری و اقدامات فنی، باید بر سازوکارهای عملیاتی استقرار مدیریت دانش در سطح دانشگاه تمرکز کرد.»
وی با اشاره بر اهمیت مدیریت دانش صریح (دیوان) به مواردی همچون ترویج فرهنگ اشتراک دانش، ایجاد ارزش افزوده برای ذینفعان، تدوین قوانین سودمند، آموزش و تهیه محتوای مؤثر بر توجه به روشهای تشویقی برای کاربران اشاره کرد.
معاون فناوریهای دیجیتال در خصوص طرح دانش ضمنی افزود: «در قدم اول این طرح به صورت پایلوت در یک واحد از دانشگاه برای استخراج دانش کارکنان در شرف بازنشستگی انجام میشود و بعد از اتمام پایلوت این کار در سایر واحدهای دانشگاه هم در دستور کار قرار میگیرد. در قدم بعدی باید مستندسازی تجارب در حین کار به صورت فرهنگ سازمان و کارکنان درآید.»
در پایان این نشست، پیشنهادهایی برای ارتقای عملکرد و گسترش استفاده از مدیریت دانش در بخشهای مختلف دانشگاه از جمله قرارگیری شاخص مشارکت در برنامههای مدیریت دانش در ارزیابی سالانه عملکرد کارکنان از سوی منابع انسانی و افزودن این شاخص در آییننامه استخدامی دانشگاه از سوی هیات امناء، مطرح شد که در جلسات آتی بررسی و اجرایی خواهند شد.
لازم به ذکر است سامانه دیوان به آدرس https://divan.ut.ac.ir هم اکنون دارای 986 کاربر، 158 فرایند جلسه و حدود 23 هزار سند است.
نظر شما :